У ці дні єврейський народ святкує Пурим.

«У ці дні єврейський народ святкує біблійне свято Пурим, - сказав пастор месіанської громади« Цар Великої Слави» Єрусалиму Орен Лев Арі, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org. - Але не багато хто в Тілі Христовому мають сьогодні одкровення про важливість і пророче значення цього свята. Історія Пуриму викладена в книзі Естер. Знаєте, ім`я Бога ні разу не згадано в цій книзі. Божа всемогутня рука була прихована за подіями політичної інтриги. Подібно до цього, багато християн сьогодні не бачать духовного аспекту, що стоїть за всім, що відбувається в Ізраїлі. Все що вони бачать - це тільки політика ».

Він підкреслив, що «значення свята Пурим, як ніколи актуальне сьогодні, і ми хочемо, як покликані Богом вартові на стінах Єрусалиму, виявити правду Тіла Христового і проголошувати, що час Церкви Божої прокинутися».

Відео дня

Назва свята походить від слова «пур» (аккадське «Пуру» - `жереб`), який кидав Аман, щоб призначити місяць винищення євреїв (Есф. 3:7). Згідно з книгою Есфірі, євреї Персії знищували своїх ворогів 12 і 13 адара, а 14 адара святкували свою перемогу і порятунок; в царській столиці Сузи (Шушан) побиття ворогів тривало ще один день, а святкування перемоги відбулося там 15 адара (Есф. 9:1 -2, 13-14, 17-19). За свідченням Біблії, весь єврейський народ прийняв святкування цього дня не тільки для себе, але і для всіх майбутніх поколінь. Вочевидь, лише подія першорядної важливості могла слугувати підставою для такого свята, не пов`язаного з Храмом, ні з будь-яким релігійним явищем.