У Єрусалимі пройшла багатотисячна демонстрація прибічників "ортодоксального" іудаїзму.

"Ортодокси" протестують проти рішення ізраїльського Верховного суду, що визнав незаконною сегрегацію учнів в єврейських школах для дівчаток. Масові акції протесту пройшли також в інших ізраїльських містах, передає Lenta.Ru.

За рішенням Верховного суду роздільне навчання нащадків європейських євреїв-ашкеназі і дітей євреїв - вихідців з Близького сходу і з півночі Африки визнано незаконним, а батьки, що наполягають на роздільному навчанні дітей, підлягають тюремному ув`язненню на строк до двох тижнів.

Відео дня

Між тим, за словами "ортодоксальних" нащадків європейських євреїв, вони наполягають на роздільному навчанні не через расові упередження (серед східних євреїв багато хто має темний колір шкіри), а внаслідок того, що нащадки східних євреїв "недостатньо релігійні".

Зі свого боку представники помірних течій іудаїзму вважають роздільне навчання дівчаток в релігійних школах проявом расизму і дискримінації і закликають ортодоксів не брати участі в акціях протесту. За даними влади, у демонстраціях в Єрусалимі брали участь до 20 тисяч людей.