Дві тисячі свічок на більш як п`ятистах світильниках одночасно запалять в Москві 13 грудня. Акція пройде в московському клубі "Zona". У ній візьмуть участь понад 500 представників єврейської молоді, повідомляє портал Кредо.

"Кожен учасник запалить традиційні для цього вечора чотири свічки на менорі і внесе свій внесок до встановлення світового рекорду, який буде офіційно занесений в Книгу рекордів Гіннеса", - повідомили організатори акції - відділення організації "Гілель", яка є найбільшою в світі міжнародною єврейською студентською організацією.

Традиція пов`язує свято Хануки з подіями понад двотисячної давності - єврейським повстанням проти сирійців і спроб насильницького насадження культу грецького багатобожжя. Хануку зазвичай святкують вісім днів - саме стільки часу горів головний світильник в старозавітному храмі після перемоги над пригноблювачами, хоча олії для нього могло вистачити лише на добу. Кожен вечір Хануки запалюється одна нова свічка в святковому восьмисвічнику - ханукії.

Відео дня