В Умані рятувальники МНС попередили дві пожежі що, могли статися з вини паломників-хасидів, які з’їхалися до міста на святкування іудейського Нового року (Рош-га-Шан).

Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління МНС в Черкаській області, 20 вересня на вулиці Пушкіна в місті Умані Черкаської області єврейські прочани після святкування Нового року вирішили зробити шашлик на балконі 9-типоверхового житлового будинку. Однак пересувний патруль уманських рятувальників помітив дим і спільно з працівниками міліції змусив хасидів відмовитися від приготування їжі на балконі.

Крім того, 19 вересня в іншому житловому приміщенні паломники-хасиди розпалили вогонь на газовій плиті і поставили на неї сушитися свої металеві тарілки й каструлі. Від довгого перебування на вогні, посуд розжарився і залишки їжі в ньому почали горіти. Дим заповнив не лише кухню, а й усе приміщення, в якому перебували люди. Коли дим помітили жителі міста, вони викликали рятувальників, котрі ліквідували причину можливого займання.

Відео дня

За релігійними звичаями хасидів, їм не можна виконувати ніякої роботи до завершення новорічних святкувань, навіть якщо від цього залежить їхнє життя. При цьому йдеться про роботу у найширшому значенні: нею хасиди вважають навіть такі повсякденні побутові вчинки як увімкнення світла чи перекриття крану з водою

Тому спеціальний зведений загін ГУ МНС у Черкаській області продовжує патрулювання вулиць в Умані у місцях скупчення хасидів.