Представник Міжнародного благодійного фонду імені ребе Нахмана раввин Даніель ДАЯН під час прес-конференції в Умані спростував інформацію, надану газетою «Сегодня», про те, що міліція запросили 650 тисяч гривень для компенсування витрат, пов’язаних з охороною громадського порядку.
Про це кореспонденту УНІАН повідомили у Відділі зв`язків з громадськістю ГУ МВС України в Черкаській області.
За словами Д.ДАЯНА, "…зважаючи на світову кризу, ми просто злякалися, що у нас не вистачить коштів на охорону порядку під час паломництва, - зазначив він. – Тому ми звернулися з листами до різних органів влади, щоб повідомити, що в хасидів немає грошей. Але, знайшлися люди, які вишукали кошти та вирішили питання. Я дуже дякую працівникам міліції за охорону громадського порядку."
Як запевнив УНІАН начальник ГУ МВС України в Черкаській області Микола ЛУШПІЄНКО, незважаючи на те, що паломництво хасидів є специфічним релігійним обрядом і не має загальнодержавного характеру, міліція здійснюватиме усі необхідні заходи для гарантування безпеки іноземців і громадян України під час святкування іудейського нового року в місті Умань Черкаської області.