665,9 тисяч гривень необхідно черкаським міліціонерам для того аби забезпечити безпеку паломників-хасидів в місті Умань Черкаської області під сам святкування Рош-га-Шан — іудейського Нового року 19-20 вересня. Аби не допустити правопорушень, працівники міліції зараз несуть службу у посиленому режиму.
Як повідомили кореспонденту УНІАН у Відділі зв`язків з громадськістю ГУ МВС України в Черкаській області, на утримання особового складу в Умані необхідні значні кошти. Зокрема, добові на 447 працівників міліції на 14 діб (30 гривень доба) складають 187,7 тисяч гривень, проживання – 406,8 тисячі гривень, придбання пально-мастильних матеріалів – 45,8 тисяч гривень, інші витрати, в тому числі – утримання службових собак, медичне забезпечення – 25,6 тисяч гривень. Загалом – 665,9 тисячі гривень. Для охорони правопорядку в Умані під час паломництва хасидів залучено додатково 447 працівників міліції, 62 транспортних засоби та 15 службових собак.
Кошти у Державному бюджеті на додаткову охорону паломників-хасидів в Умані не передбачено. Тому керівництво ГУМВС України в Черкаській області звернулося до Міжнародного благодійного фонду імені ребе Нахмана з проханням надати фінансову допомогу. Було досягнуто домовленості з офіційним представником фонду Даніелем ДАЯНОМ про часткове відшкодування витрат працівників міліції. Ці кошти будуть перераховані на рахунки закладів харчування, готелів та гуртожитків, де мешкатимуть та харчуватимуться правоохоронці.
До цього часу сума фінансової допомоги не узгоджена. Станом на 15 вересня витрати ГУМВС України в Черкаській області вже склали 352 тисячі гривень. Коштів від Міжнародного благодійного фонду імені ребе Нахмана не надійшло.