Організатори паломництва хасидів до міста Умань Черкаської області не уклали договорів з комунальною службою Уманського міськвиконкому на прибирання території та вивіз сміття з території на якій проводиться паломництво. Для мінімального забезпечення належного санітарного стану, сміття з району скупчення паломників необхідно вивозити кожні 40 хвилин. Комунальні служби міста готові впоратися з таким навантаженням. Але, за умови оплати за роботу.
Як повідомила кореспонденту УНІАН радника міського голови Умані Світлана ЛІПІНСЬКА, міська влада звернулася до організатора паломництва хасидів Міжнародного благодійного фонду імені ребе Нахмана з проханням оплатити прибирання сміття з місць поклоніння з розрахунку 2,5 грн з людини за добу. В уманській мерії додаткових коштів для утримання в належному стані території навколо місця поклоніння – могили праведника цадика Нахмана наразі немає. Але жодної відповіді від хасидів уманські можновладці не отримали.
Цього року в Умані на святкування Рош-га-Шана – іудейського нового року - очікується рекордна кількість паломників – до 25 тисяч осіб. С.ЛІПІНСЬКА  заявила УНІАН, що влада намагатиметься зробити все від неї залежне для нормального прийому хасидів.