Прокушений хасидом-паломников палець чергового міліціонера та розбита відеокамеру уманської телекомпанії „Сатурн” – такі результати демонтажу незаконно встановлених торгових кіосків на території паломництва хасидів в місті Умань Черкаської області. Кілька паломників без дозволів встановили об`єкти з продажу кошерної їжі та кілька гаражів.
Як повідомила кореспонденту УНІАН радник міського голови Умані Світлана ЛІПИНСЬКА, мерія звернулася до організатора паломництва хасидів Міжнародного благодійного фонду імені ребе Нахмана. Представник фонду Даніель ДАЯН відповів, що це питання не його компетенції, і якщо є порушення законодавства, то місцева влада має діяти відповідно. Тому, комунальні служби Умані спробували демонтувати ці об`єкти, оскільки власники об`єктів не мали дозвільних документів. С.ЛІПИНСЬКА повідомила УНІАН, що Д.ДАЯН звернувся до місцевої влади з проханням не зносити ці малі архітектурні форми щоб не провокувати конфлікт.
Він пообіцяв, що один з кіосків хасиди знесуть самі, а дерев`яну споруду попросили залишити на період святкування Нового року.