Не перетворювати місце паломництва хасидів у місті Умань Черкаської області на резервацію, - з таким проханням звернувся до місцевої влади та правоохоронців Міжнародний благодійний фонд імені рабина Нахмана.

Як повідомив кореспонденту УНІАН в представник Міжнародного благодійного фонду імені рабина Нахмана рабин Даніель ДАЯН, під час охорони паломників-хасидів, міліція не повинна порушувати прав уманчан. Під час паломництва хасидів до Умані на святкування Рош-га-Шан — іудейського Нового року, міліція встановлює кілька загороджувальних кордонів на підходах до місця святкування - могили цадика Нахмана. А для місцевого населення встановлюється пропускний режим.

Хасиди погодилися з громадськими організаціями Умані, які не один рік протестують проти введення спеціального пропускного режиму в Умані під час паломництва.

Відео дня

Представники правоохоронних органів, заявляють, що така форма охорони законна. Правоохоронці остерігаються терактів, хоча місцеве населення виявляє до хасидів терпимість і толерантність.