Археологи ізраїльського Управління старовини виявили в районі Галілейського моря на північному сході країни залишки однієї з прадавніх у світі синагог - вона була побудована між 50-м роком до нашої ери та 100-м роком нашої ери, - повідомляє газета "Гаарец"

Фахівці вважають, що найкоштовнішою знахідкою став камінь, з висіченим на ньому зображенням менори (семистовбурного свічника) з Другого Єрусалимського Храму, зруйнованого у 70 році нашої ери. Археологи вважають, що невідомий художник відвідував Другий Храм і сам бачив менору, після чого відтворив її образ в своєму творі.

Зал синагоги був площею близько 120 квадратних метрів, стіни її прикрашені фресками, а підлога - малюнками. Уздовж стін розташовані кам`яні лави для тих, хто молиться.

Відео дня

Відкриття було зроблене під час земляних робіт при будівництві готелю. За інформацією порталу Israelinfo.ru, до цього відкриття було відомо про залишки шести синагог тієї епохи; знайдена на території поселення Мігдаль стала сьомою.

Мігдаль вважається батьківщиною євангельської Марії Магдалини і залучає безліч туристів, для яких і планується побудувати ще один готель. Після завершення археологічних робіт древня синагога стане ще однією пам`яткою, відкритою для туристів.