Головний рабин ізраїльського міста Беер-Шева запропонував використовувати відеокамери для того, щоб перевіряти відповідність їжі в ресторанах правилам кашрута, повідомляє Благовест-інфо з посиланням на Га`аретц.

“У зв’язку з тим, що ресторани міста останнім часом почали закриватися пізніше, їхнім власникам, котрі хочуть, аби їжа в закладі відповідала канонам іудаїзму, довелося зазнати додаткових витрат: оплачувати роботу спеціальних контролерів в понаднормовий час», - розповів рабин Йегуда ДЕРІ. Він переконаний, що замість цього на ресторанних кухнях слід встановити камери відеоспостереження, щоб контролери могли пересвідчитися у кошерності страв, не виходячи з офісу.

За словами Й.ДЕРІ, цей захід дасть змогу бізнесменам заощадити. "Зрозуміло, камери не зможуть повністю замінити контролерів, які повинні особисто відбирати рис, перевіряти продукти, що поставляються в ресторан і солити м`ясо, але камери можуть позбавити власників ресторану необхідності оплачувати дві-три зайві години роботи контролерів щодня", - підкреслив рабин.

Відео дня

На думку рабина, такий захід дасть можливість бізнесменам заощаджувати. За словами Й.ДЕРІ, багато рестораторів вже відгукнулися на його пропозицію, і скоро розпочнеться встановлення камер спостереження, яке Рабинат згоден частково профінансувати. Віддалена робота контролерів через відеозв`язок, обійдеться ресторанам приблизно 35 доларів на місяць.