У Софії відкрилися дві виставки, присвячені пам'яті жертв Голокосту / ukr.bg

Міністерство закордонних справ Болгарії висловило свою причетність до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту хештегом #WeRemember. До ініціативи приєдналися понад 120 службовців дипломатичного відомства,які опублікували на своїх сторінках у соцмережах загальну фотографію з посланням "Ми пам'ятаємо!", повідомляє "Лехаим" з посиланням на болгарські ЗМІ.

Віце-прем'єр, міністр закордонних справ Болгарії Катерина Захарієва нагадала про події, пов'язані з порятунком 48 000 болгарських євреїв у часи Другої світової війни.

«У цей день особливо важливо дати приклад своїми особистими діями, показати, що мова ненависті та насильства абсолютно неприйнятна», − заявила Катерина Захарієва на відкритті виставки «За межами служби», присвяченої Міжнародному дню пам'яті жертв Голокосту.

Відео дня

До Дня пам'яті в рамках акції «75 років – незабутні особи порятунку» Організація євреїв Болгарії «Шалом» вручила почесні знаки та сертифікати болгарам, які рятували євреїв.

У дні, коли Болгарія відзначає 75-річчя порятунку своїх євреїв, в Софії гостює та інша виставка, надана Державним музеєм Аушвіц-Біркенау в Польщі, якому в цьому році виповнюється 70 років.