/ ynetnews.com

В Італії організація Бней-Бріт нагородила званням Рятівника євреїв 98-річного Енцо Кавальона, який допоміг сотням єврейських біженців у роки Голокосту. Про це повідомляє "Проект єврейські новини" з посиланням на Ynet.

Енцо Кавальон народився у єврейській родині. Під час Другої світової війни він вступив до лав партизанського загону «Вільна Італія», що боровся проти нацистів.

Близько тисячі євреїв втекли з окупованої Франції в околиці італійського міста Кунео, але виявилося, що нацисти вже там. 300 людей схопили і відправили в Аушвіц. Енцо разом зі своїм братом Рікардо знаходили притулки для решти 700, ховали їх у горах і добували для них документи.

Відео дня
Енцо Кавальон допоміг сотням єврейських біженців в роки Голокосту / ynetnews.com

Альфред Фельдман, що пережив Голокост, у своїх мемуарах розповів про те, як Енцо і Рікардо викрали з мерії Кунео посвідчення особи, розмножили документи і роздали біженцям.

«Присудження вам звання Рятівника євреїв продовжує наші 20-літні спроби виправити історичний міф про те, що євреї не намагалися рятувати інших євреїв під час Голокосту», — сказав Кавальону директор Світового центру Бней-Бріт Алан Шнайдер.