27 січня 1945 році Радянська армія звільнила в'язнів найбільшого табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцимі / djc.com.ua

У Дніпрі 29 січня відбудеться Церемонія пам'яті жертв Голокосту, яка відбудеться у музеї «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні», біля діорами «Бабин Яр». Про це повідомляє сайт єврейської громади Дніпра.

Організаторами Церемонії пам'яті у Дніпрі виступили Ізраїльський Культурний Центр при Посольстві Держави Ізраїль в Україні, Український інститут вивчення Голокосту «Ткума», Музей «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні».

Заходи відбудуться за адресою: місто Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 4, Музей «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні» біля діорами «Бабин Яр» (3-й поверх).

Відео дня

Початок Церемонії – 29 січня, в понеділок, о 13:00.

Вхід вільний.

Нагадаємо, Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту відзначається за рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 (резолюція № 60/7) щорічно 27 січня. Саме в цей день 1945 р. Радянська армія звільнила в'язнів найбільшого табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцимі (на території Польщі), який згодом став жахливим символом Голокосту та нацистських злочинів під час Другої світової війни. Оголосивши 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту, Генеральна Асамблея ООН закликала держави-члени розробити просвітницькі програми, щоб наступні покоління зберегли пам'ять про цю трагедію з метою запобігання у майбутньому актів геноциду.

Верховна Рада України в 2011 році прийняла рішення про проведення заходів в Україні 27 січня до «Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту» на державному рівні.