У центрі Одеси вандали обмалювали антисемітськими написами будівля музею Голокосту і колишньої синагоги / 112.ua

В Україні у 2017 році збільшилася кількість зареєстрованих антисемітських інцидентів у порівнянні із попереднім роком. Про це повідомляють "Подробиці" з посиланням на щорічну доповідь про антисемітизм Міністерства у справах діаспори Ізраїлю.

Доповідь повідомляє про тривожну статистику зареєстрованих антисемітських інцидентів в Україні. Зокрема, порівняно із попереднім роком кількість таких випадків подвоїлася. Мова йде про десятки актів вандалізму щодо меморіалів, музеїв та синагог.

Міністр зі зв'язків з діаспорою Ізраїлю Нафталі Бенет представив парламенту доповідь. Він підкреслив, що кількість насильницьких антисемітських інцидентів, зареєстрованих у світі, зменшилася; проте загальне число випадків антисемітизму збільшилася. За його словами, зростання кількості випадків антисемітизму сприяє криза біженців і наявність Інтернету.

Відео дня

У Великобританії на 78% збільшилася кількість нападів і на 30% - загальна кількість антисемітських інцидентів у першій половині 2017 року. Згідно з доповіддю, випадки антисемітизму у Німеччині також вимагають невідкладного уваги. Зокрема, підкреслюється, що новий випуск "Мейн Кампф" Адольфа Гітлера став бестселером у книжкових магазинах Німеччини у 2017 році.

Доповідь свідчить, що ситуація щодо антисемітизму в США викликає занепокоєння. З посиланням на іншу доповідь відзначають, що з початку січня по кінець вересня 2017 року зафіксували на 67% більше інцидентів, ніж за такий самий період до 2016 року. А за даними ФБР за 2016 рік, євреї, афроамериканці і мусульмани піддаються нападам частіше, ніж представники інших груп у Сполучених штатах.