Британка Лора Пеннак виграла премію для жінок-фотографів / thegalaawards.com

Британський фотограф єврейського походження Лора Пеннак стала переможницею фотоконкурсу Women Seen By Women («Жінки очима жінок»), яку вручають жінкам-фотографам. Її нагородили премією за проект Purity («Чистота») про життя ортодоксальної єврейської громади. Про це повідомляє проект "Єврейські новини" з посиланням на "British Journal of Photography".

2

Лора Пеннак працювала над проектом про ортодоксальних жінок з лондонського району Стемфорд Хілл протягом семи років. У неї пішло багато часу, щоб домогтися довіри з боку членів громади.

«Я була захоплена ортодоксальною громадою, бо це абсолютно відрізнялося від мого власного єврейського виховання. Мені було дуже цікаво познайомитися з жінками, чиє життя настільки відрізняється від мого. Я дуже поважаю ці родини і для мене було важливо, щоб ці фотографії сприймали виключно з повагою», – розповіла Пеннак.

Відео дня
3

У конкурсі брали участь 720 фотографів з 42 країн. Серед фіналісток фотографи з Ізраїлю та України – Хевва Богер з Беер-Шеви і Маріанна Глинська з Косова Івано-Франківської області.