Органи місцевої влади не зможуть стверджувати роботу магазинів у вихідні дні / stmegi.com

Рано вранці у вівторок, 9 січня, Кнесет затвердив у підсумковому читанні законопроект про роботу магазинів у шаббат. Згідно із цим законом, міністр внутрішніх справ отримав повноваження не затверджувати рішення органів місцевої влади з питання роботи магазинів у вихідні дні, повідомляє Jewish.ru.

Друге і третє читання законопроекту тривало 12 годин і зайняло всю ніч. Закон був прийнятий більшістю в один депутатський голос — 58 депутатів проголосували «за», і 57 депутатів голосували «проти».

Закон стосується рішень, прийнятих щодо роботи магазинів, не включаючи ресторани, кафе, чайні, пивні, і будь-які інші заклади, де готується і подається їжа або напої для споживання на місці, а також не включаючи місця громадського дозвілля (театри, кінотеатри, концертні зали, дискотеки тощо). У ході голосування у другому читанні була прийнята поправка, яка виключає з-під дії закону магазини на автозаправних станціях, повідомили в прес-службі Кнесету.

Відео дня

Законопроект просувався ультраортодоксальными партіями «Яадут а-Тора» і ШАС і був частиною коаліційних угод. У чинному уряді голова партії ШАС Ар'є Дери очолює міністерство внутрішніх справ.

На тижні, що передували голосуванню, кілька муніципалітетів прийняли законопроекти, що дозволяють відкрити магазини у шаббат. Такі закони були прийняті в Модиїні, Кфар-Сабе і Рішон ле-Ціоні. У Бат-Ямі ця ініціатива була знята із порядку денного.