Сувій Тори, ілюстративне фото / tbn-tv.ru

Минулого тижня ізраїльським пожежним надійшов виклик: горіла будівля синагоги в Нагарії, на півночі країни. Прибувши на місце, пожежники з полегшенням дізналися, що людей всередині палаючого об'єкта немає, повідомляє "Лехаим".

Пожежний Веам Невуані, друз, ветеран пожежної служби зробив всі зусилля для порятунку сакральних культових предметів, що знаходяться всередині синагоги.

«У процесі гасіння пожежі, — розповідав він ізраїльському телебаченню, — я побачив сувій Тори, до якого підбирався вогонь. Я стрибнув прямо на нього і виніс його з палаючої будівлі. Рятуючи сувій Тори, я відчував, ніби рятую людини, ніби виношу з вогню дитину».

Відео дня

На питання про те, чи не боявся він, що може загинути у вогні й диму, Невуані відповів, що у нього було особливе ставлення до Тори, він вважав себе зобов'язаним врятувати її у що б то не стало.

«Сувій Тори випромінював тепло, яке зворушило моє серце, — сказав він. — Кілька секунд я думав про те, що написано в цьому сувої, і усвідомив, що роблю те, що маю робити».