/ djc.com.ua

На півночі Італії, у місті Феррара, відкрився перший в Італії «Національний музей італійського іудаїзму і Шоа». Для музею було обрано будівлю колишньої тюрми, а за задумом дизайнерів, площини між будівлями повинні нагадувати сторінки і тома Тори, повідомляє сайт єврейської громади Дніпра.

/ djc.com.ua

На будівництво музею італійський парламент виділив 55 мільйонів доларів, і зараз активно шукають можливості додаткового фінансування цього проекту.

Початок будівництва музею почалося у 2003 році, коли відповідний декрет був виданий парламентом. Недалеко від колишнього єврейського кварталу Феррари були обрані дві будівлі колишньої в'язниці, і просунуті архітектори і дизайнери приступили до концептуальної роботи.

Відео дня
/ djc.com.ua

Частково у музеї ще тривають будівельні роботи, але на даний момент у ньому вже працює виставка «Євреї, італійська історія: перша тисяча років» («Ebrei, una storia italiana. I primi mille anni»). Перша виставка у музеї експонуватиметься до 16 вересня 2018 року, основну ж експозицію представлять до 2020 року.

/ djc.com.ua

Виставка про перше тисячоліття «неймовірних пригод євреїв в Італії», яка експонується в музеї, коштує недорого – квиток для дорослого 10 €, для дитини від 6 до 18 років – 8 €. Діти молодше 6, люди з обмеженими можливостями та прирівняні до них журналісти і туристичні гіди – можуть відвідувати безкоштовно.