/ phys.org

Кілька тисяч людей взяли участь у четвер увечері в молитві про дощ біля Стіни плачу в Старому місті Єрусалиму, відгукнувшись на заклик міністра сільського господарства Ізраїлю Урі Аріеля. Про це повідомляє інформагентство "ТАСС" з посиланням на The Times of Israel.

На молитву про дощ ізраїльтян закликав міністр сільського господарства / timesofisrael.com

На молебні, який покликаний допомогти покласти край посухи, яка продовжується в країні п'ятий рік, були присутні головні рабини Ізраїлю Давид Лау і Іцхак Йосеф, вказує видання.

За прогнозами синоптиків, Ізраїль очікує п'ята поспіль посушлива зима. За їх даними, за перші два місяці сезону дощів у жовтні-листопаді опадів випало в два рази менше норми. У листопаді на території єврейської держави було зафіксовано від 20 до 40 мм опадів, що складає від 30% до 50% від норми для одинадцятого місяця року. Аналогічна картина спостерігалася і у жовтні.

Відео дня

Головний природний прісноводний резервуар Ізраїлю - озеро Кінерет, відоме також як Галілейське море, - продовжує стрімко міліти. Рівень води у ньому продовжує скорочуватися навіть у сезон дощів. У результаті триває п'ятий рік посухи, а Ізраїль опинився на межі водної кризи.