Ханукии запалили на місцях терактів / pixabay.com

Члени молодіжного сіоністського руху «Бней Аківа» запалили ханукальні менори на місцях, де відбулися терористичні атаки, в декількох країнах світу. Ця акція покликана продемонструвати солідарність з жертвами терактів, повідомляє проект "Єврейські новини" з посиланням на JTA.

Ханукію запалили біля ринку в Берліні, де 19 грудня 2016 року вантажівка в'їхала у натовп людей. Тоді загинули 12 людей і ще 56 були поранені. Однією з жертв була ізраїльтянка Далія Ельякім.

У Великобританії активісти запалили менору біля входу на стадіон «Манчестер-Арена», де 22 травня поточного року під час концерту Аріана Гранде стався вибух. Загинули 23 людини, сотні отримали поранення.

Відео дня

В американському Х'юстоні ханукію запалили в будинку однієї з місцевих учасниць руху. Під час катастрофічного урагану Харві у серпні цього року її будинок затопило. Через стихії в США загинули понад 80 осіб.

Також запалили свічки біля автовокзалу в Єрусалимі, де 10 грудня чоловік ударив ножем охоронця в груди, а також біля кошерного магазину в Амстердамі, в якому 7 грудня розбили вітрини на знак протесту проти заяви Трампа щодо Єрусалиму.