Ханука в Одесі / odessa.net.ua

Сьогодні, 12 грудня, о 16.00 на Приморському бульварі в Одесі розпочалась «Супер-Мега-Ханука», яка відкрила Ханукальный марафон, організований громадою «Хабад Одеса».

Як повідомляє проект "Єврейські новини", біля пам'ятника Дюку встановили ханукію та змонтували сцену. У запалюванні міської ханукії візьме участь мер Одеси Геннадій Труханов. На святкуванні обіцяють світлове шоу, виступи дітей єврейської школи, ханукальні частування, глінтвейн, лотерею і живу музику.

Ханукальный марафон триватиме до 19 грудня. На тижні пройдуть заходи для дітей і підлітків, а в неділю 17 грудня на Головпоштамті відкриється ярмарок «Ханука сіті».

Відео дня

Цього року святкують Хануку з 12 по 20 грудня. Це свято встановлене в пам'ять про диво Маккавеїв. У 165 році до н.е. після перемоги над греко-сирійськими завойовниками Маккавеї приступили до освячення Єрусалимського Храму, оскверненого Антіохами. Для цього слід було запалити менору, але не виявилося ритуально чистого масла. Вдалося знайти лише один глек з печаткою первосвященика, якого вистачило б лише на один день. Але дивним чином, поки готувалося нове масло, семисвічник продовжував горіти вісім днів.