Афіша фільму

У понеділок, 11 грудня, о 17.00 в кінотеатрі «Київ» відбудеться відкриття Першого молодіжного фестивалю єврейського кіно; вхід на відкриття безкоштовний.

Як повідомляє проект "Єврейські новини", на фестивалі покажуть п'ять кінострічок: українську трагікомедію 2017 року "Мир вашому дому" за романом Шолома-Алейхема, німецько-ізраїльський документальний фільм "Кафе "Неглер"", мелодраму "Пісня пісень" про єврейське містечко початку ХХ століття, художній фільм "Чужа молитва" про кримськотатарську дівчину, яка врятувала 88 єврейських дітей від нацистів, і документальну драму про Голокост "Назви своє ім'я" Сергія Буковського і Стівена Спілберга. Розклад показів опубліковано на сайті кінотеатру «Київ».

На фестивалі пройдуть зустрічі з режисерами й акторами та майстер-класи. На 11 грудня запланована зустріч з Віктором Андрієнком. Він зіграв у фільмі «Мир вашому дому». Також на фестивалі виступить режисер-документаліст Сергій Буковський, який розповість, як знімався фільм «Назви своє ім'я».

Відео дня

Кінофестиваль організовують "Єврейський студентський культурний центр "Гілель"", Міністерство культури України і компанія "Кінолайф" за підтримки фонду "Генезис", Єврейського агентства "Сохнут-Україна", організації "Джойнт" та Всеукраїнський єврейський конгрес.