Посол Ізраїлю в Німеччині Джеремі Иссахаров / lechaim.ru

Зростання антисемітських настроїв у Європі викликає велике занепокоєння у нового ізраїльського посла в Берліні. Відповідно до заяв, зроблених депутатами Бундестагу близько третини євреїв заявили про те, що відчували образи на національному та релігійному грунті, повідомляє "Седмиця".

Посол Ізраїлю в Німеччині Джеремі Іссахаров висловив стурбованість зростанням антисемітських настроїв в Німеччині і Європі. "Дійсно, ми спостерігаємо з великою тривогою зростаючий антисемітизм", сказав Іссахаров у своєму інтерв'ю. Водночас він був приємно здивований тією рішучістю, з якою багато німців, виступають проти будь-яких антисемітських витівок. Дж. Іссахаров став новим послом Ізраїлю в Німеччині в серпні цього року.

У 2017-му році кількість антисемітських злочинів у Німеччині вперше за кілька років збільшилася.

Відео дня

"Почуття небезпеки в єврейському співтоваристві зростає", - сказала Дейдра Бергер, директор американського єврейського комітету в Берліні. Явні антисемітські напади, що межують з тероризмом або об'єктивно їм є, помножилися, як видно на прикладі Парижа, Брюсселя чи Копенгагена. "Приплив сотень тисяч біженців з таких країн, як Сирія, посилює це відчуття небезпеки", сказала Бергер.

Багато єврейських громад висловили особливе занепокоєння з приводу антисемітизму в мусульманському середовищі. Айман Мазіек голова центральної ради мусульман у Німеччині сказав в інтерв'ю про те, що розділяє побоювання євреїв з приводу нападів від біженців з арабських країн.