Рабин Севастополя Біньямін Вольф / jewishfund.ru

Генеральний радник Всесвітнього єврейського конгресу Менахем Розензафт спростував заяву севастопольського рабина Біньяміна Вольфа про те, що той брав участь у засіданні в Нью-Йорку як представник «російського Севастополя».

Як повідомляє проект "Єврейські новини" з посиланням на Газета.Ru минулого тижня головний рабин анексованого Севастополя Біньямін Вольф сказав, що на Всесвітньому єврейському конгресі 16-22 листопада йому видали документ, де було написано «Севастополь, Росія».

«Найавторитетніша організація єврейського світу визнає наше місто російським, я пишаюся тим, що моя думку на конгресі почули», – сказав він. Новина про те, що Єврейський конгрес нібито визнав Севастополь частиною Росії, передрукували багато російських ЗМІ.

Відео дня

«Всесвітній єврейський конгрес ніколи не мав жодного контакту з такою людиною або будь-якого зв'язку з ним. Також Світовий єврейський конгрес не проводив збори з питань управління в Нью-Йорку або в будь-якому іншому місці протягом листопада 2017 року», – зазначили у Всесвітньому єврейському конгресі.

Біньямін Вольф став головним рабином Севастополя за рішенням головного рабинату України в 2004 році, ще до анексії Криму.