Турецька поліція зірвала операцію з продажу 700-річної Тори / tbn-tv.ru

Поліцейські з турецької провінції Мугла на південно-заході країни зірвали продажу стародавнього єврейського манускрипту, виготовленого, як передбачається, близько 700 років тому. Група з чотирьох чоловік мав намір продати унікальну Тору за 7,5 млн турецьких лір (близько 1,9 млн доларів), повідомляє NEWSru.com з посиланням на The Daily Sabah.

Підозрювані в незаконній торгівлі старожитностями були затримані, коли намагалися продати книгу переодягненим поліцейським. Один з чоловіків був заарештований, троє інших звільнені під заставу.

Тора написана на пергаменті зі шкіри газелі золотими літерами. На обкладинці намальовано леви, які тримають менору. Раритет передано місцевому музею для дослідження.

Відео дня

Турецьке законодавство забороняє купівлю та продаж антикваріату в неавторизованих магазинах. При здійсненні операцій з предметами старшими 100 років продавець зобов'язаний надати документ, що свідчить про відсутність у його товара історичної цінності. За спробу вивезти предмети старовини з країни передбачено тюремне ув'язнення на термін до 10 років.