Фото: thejc.com

Лондонська синагога в районі Голдерс-Грін була закрита 19 листопада після того, як невідомий розпилив у будівлі вміст перцевого балончика.

Як повідомляє "Лехайм", поліцейські та пожежні офіцери прибули до синагоги "Бейс Шмуель Шул" на Голдерс-Грін-Роуд приблизно о 13.00 і почали переглядати кадри з камер спостереження. Невідомий чоловік залишив приміщення після розпилювання хімікату в будівлі, яка зараз розглядається як місце злочину. Стверджувалося, що інцидент стався під час молитви.

Згідно з повідомленням у Twitter представників організації «Шомрім» Північно-Західного Лондона, цей інцидент не мотивований ненавистю до певної національності або раси. Прес-секретар організації «Шомрім» Північно-Західного Лондона сказав: «Шомрім» були викликані сьогодні о 12.55, коли підозрюваний розпилив перцевий аерозоль у синагозі на Голдерс-Грін. Чоловік пояснив, що підозрюваний втік з будівлі. Поліція й общинна служба швидкої допомоги «Ацола» були викликані, щоб допомогти жертві, якій перець був розпорошений в обличчя. Синагога була негайно евакуйовано волонтерами «Шомрім» та «Ацоли».

Відео дня

Поліція Барнета опечатала синагогу й оголосила приміщення місцем злочину. Волонтери «Шомрім» надають допомогу поліції Барнета в розслідуванні, зборі свідчень та перегляді зйомок камер спостереження».

Поліцейські та пожежники залишили це місце пізніше, вдень 19 листопада, і будівлю було знову відкрито для богослужіння.