Фото: lechaim.ru

Старе єврейське кладовище у Великобританії за межами Лондона, датою заснування якого вважається 1744 рік, отримало статус історичної пам'ятки II категорії. Про це повідомляє журнал "Лехаим".

Старе єврейське кладовище в районі Плімут-Хоу знаходилось спочатку в саду одного з членів єврейської громади міста, перш ніж воно розширилося шляхом купівлі землі. Кладовище належить синагозі Плімута, і на нього можна потрапити лише через бічні двері в опорній стіні синагоги. Воно  закрите для публіки, і потрапити туди можна лише в рамках організованого туру. Багато з ранніх надгробних написів, які в основному були написані на івриті, були зруйновані до моменту проведення досліджень в 1930-х роках, але зберігся ряд надгробків, що належать до 1760-х років. Дослідження показують, що найбільш ранні поховання відносяться до 1744 року, заявила Рада Плімута.

Радник Патрік Ніколсон, заступник глави місцевого самоврядування, сказав, що багато з тих, хто тут похований, працювали на виробництвах, які підтримували Королівський флот, наприклад, кравцями. Він сказав: «Я дуже задоволений внесенням кладовища в цей список, особливо тому, що в рішенні було визнано, що це одне з найбільш ранніх єврейських кладовищ в країні. Це вражаюче місце, і воно допомагає краще розкрити історію Плімута. У нас є одне з найстаріших єврейських кладовищ, щоб прославити нашу багату історію».

Відео дня

Єврейська громада Плімута відзначила свій 250-річний ювілей у 2012 році, і її синагога вважається найстарішою ашкеназької синагогою англомовного світу.