Фото: wikipedia.org

Міжнародний фонд профінансує реставрацію синагоги XVII століття в Слонімі.

Як повідомляє "Белта", питання щодо виконання реставраційних робіт з керівництвом райвиконкому обговорили виконавчий директор фонду єврейської спадщини Майкл Мейл, член британського королівського товариства мистецтв і директор міжнародної благодійної організації "The Together Plan" Дебра Бруннер, голова міжнародної громадської благодійної організації "Діалог" Артур Лівшиць.

Це не перша подібна зустріч. Спільні кроки в цьому напрямку обговорювалися в липні, вже тоді англійська сторона провела збір коштів для початоку першого етапу реконструкції.

Відео дня

Будівля синагоги розташоване в центрі Слоніма. Побудована вона в середині XVII століття. Раніше тут була оновлена покрівля. Всередині збереглися оригінальні елементи інтер'єру. Планується, що тут створять музей.

"У Слонімі євреї раніше становили понад 80% населення. І сьогодні на батьківщину своїх батьків, дідів і прадідів постійно приїздять нащадки з інших країн. Багато хто з них відвідує колишнє приміщення синагоги. Музей єврейської культури може стати одним з об'єктів", - зазначають у райвиконкомі.

Зараз ведуться проектні роботи. Також участь у фінансуванні реконструкції планує прийняти Слонімська Єврейська асоціація в Ізраїлі.