Фото: часи Ізраїль

Ізраїльський музей привезе в Нью-Йорк свою колекцію єврейського костюма, в яку входить близько сотні експонатів. Виставка під назвою «Завуальований зміст» буде відкрита з 3 листопада по 18 березня у Єврейському музеї на Манхеттені, повідомляє проект «Єврейські новини» з посиланням на «The Times of Israel».

Колекція Ізраїльського музею налічує 10 тис. зразків одягу, який носили євреї різних країн в XIX-XX століттях.

Модні традиції Північної Африки, Ємену, Азії, Індії відбилася на костюмі єврейських громад у різних країнах. Серед нарядів, які носили єврейські жінки, є одяг, що повністю закриває тіло, зразок мусульманської паранджі, бурки - її носили юдейки в афганських громадах.

Відео дня
1

«Євреї по всьому світу в основному носили те, що було характерно для суспільства, в якому вони жили», - пояснила Ефрат Ассаф-Шапира, куратор колекції єврейських костюмів Ізраїльського музею.

Єврейки з афганських громад носили бурки, а в Ірані єврейські жінки носили чадру. Деякі зберегли прихильність моді країн, в яких народилися, навіть переїхавши до Ізраїлю: єврейок в чадрі можна було зустріти в Єрусалимі аж до 1970-х років.