Фото: jewishnews.com.ua

Під час свого перебування в концтаборі Бухенвальд під час Другої світової війни в якості політичного в'язня письменник Бруно Апіц (1900-1979) грав на інструменті, який пізніше стали називати «скрипкою Бухенвальда».

Інструмент, вік якого, за оцінками, становить не менше 150 років, цього тижня знову зазвучить, вперше після Голокосту, повідомляє "Лехайм".

Перший концертмейстер Staatskapelle Dresden Маттіас Воллонг представить інструмент в Ерфурті під час «розмовного концерту», в ході якого «буде стільки ж розмов, скільки й музики», – сказав він Deutsche Welle.

Відео дня

«Це захоплюючий новий досвід - вдихнути життя в історію за допомогою звуку і, насамперед, розповісти про цю історію так само. Ми дуже мало знаємо про музику в концентраційних таборах. І цей концерт, ми сподіваємося, сприятиме більш докладній розповіді про цю забуту історію», – пояснив Воллонг.

Концерт, під час якого музичні твори, написані в концентраційних таборах, будуть виконані на скрипці Бруно Апица, є частиною фестивалю "Ахава", присвяченого міжрелігійному й міжкультурному діалогу між Ізраїлем та Німеччиною.