Фото: jewishnews.com.ua

Релігійна єврейка в США домоглася через суд права відвідувати фітнес-клуб у спідниці. Тепер жінка може займатися спортом в одязі харедим, - повідомляє Проект єврейські новини з посиланням на джерело.

27-річна Йосефа Джалаль Вуд-Айзенберг, представниця ультраортодоксальної єврейської громади Брукліна, виграла судову тяжбу: їй офіційно дозволено займатися у тренажерному залі у спідниці – традиційному одязі релігійних єврейок.

Відповідачем на цьому процесі виступала мережа жіночих фітнес-клубів Lucille Roberts, яка в 2015 році заборонила Йосефе відвідувати один із своїх закладів, - пише видання Cleveland Jewish News.

Відео дня

Позов розглядав федеральний суд Манхеттена. Судді визнали керівництво фітнес-компанії винним у дискримінації за релігійною ознакою і примусили його прийняти Вуд-Айзенберг у члени клубу та виплатити їй компенсацію, суму якої преса не оприлюднює.

Позивачка, яка до цього моменту перебралася з Брукліна у Філадельфію, повідомила журналістам, що протягом двох років, що минули після "вигнання", тренувалася вдома, використовуючи відеоролики.