Фото: jewishnews.com.ua

Два єврейських довгожителя у Великобританії відзначили свою 83-ю річницю весілля, ставши таким чином рекордсменами країни за тривалістю шлюбу. Хелен і Моріс Кай, у віці 104 роки та 105 років, відзначили свій ювілей минулого тижня в оточенні сім'ї в Борнмуті, - повідомляє Проект єврейські новини з посиланням на єврейські ЗМІ.

Пара познайомилася, коли Моріс Кай був комівояжером фірми свого батька. Вони разом вже протягом 87 років.

«Так багато змінилося, але ми як і раніше один з одним, слава Богу, – сказав він. – У нас був чудовий день, нас приголомшливо розважали наші чудові правнуки.Тепер я чекаю наступну річницю».

Відео дня

Хелен Кай сказала: «Я здивувалася, наскільки мені це сподобалося», говорячи про прийом, який пройшов у них вдома, у ста шістдесяти кілометрах від Лондона.

У пари є двоє дітей, що залишилися живими, сім онуків та шість правнуків.

Їх дочка, Тіна, сказала, що її батьки були «натхненням для всіх, хто їх знає, і ми вважаємо себе по-справжньому благословенними ними». Вона описала свою матір як дуже стильну, доглянуту жінку, яка відвідує перукаря не менше двох разів на тиждень, а манікюр робить кожну п'ятницю, а батько володіє прекрасним почуттям гумору, іронічний і великий життєлюб.

Пара розповіла, що вони могли б святкувати свою 87-му річницю весілля, якби не той факт, що Хелен Кайе чекала, поки вийде заміж її старша сестра.

Після одруження Моріс Кай продовжив керувати фабрикою свого батька і двома магазинами у Лондоні, які були повністю зруйновані в ході бомбардувань. У 1939 році він пішов на фронт і воював проти нацистів. Після війни пара переїхала до приморського міста Борнмут і народила чотирьох дітей, з яких у живих залишилися двоє.

У 1944 році фабрика, магазини і будинок подружжя були знищені на війні, що привело їх до переїзду в Борнмут, де у них було четверо дітей.

«Я не чекав, що це триватиме тиждень, але це приголомшливо, це триває 80 років», – сказав колись жартома в інтерв'ю Моріс Кай.

У цьому інтерв'ю Моріс Кай розповів, що знає секрет щасливого сімейного життя: завжди і в усьому погоджуватися з дружиною.