Фото: konkurent.in.ua

ФСТ "Динамо" та "Інтер атлетику" через суд просять звільнити приміщення пам'ятки культурної спадщини – синагоги, яку вони раніше використовували під спортивні зали.

Як повідомляє видання "Конкурент", луцька прокуратура в інтересах держави в особі Волинської ОДА, адміністрації державного історико-культурного заповідника у Луцьку, регіонального відділення фонду державного майна України по Волинській області подала до суду на "Спортивний комплекс ФСТ "Динамо" волинської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України. Про це йдеться в рішенні Господарського суду Волинської області від 17 липня.

Прокуратура просила у суді ФСТ "Динамо" звільнити приміщення синагоги площею 194,3 кв. м та повернути його за актом прийому-передачі адміністрації державного історико-культурного заповідника Луцька.

Відео дня

***Відповідно до законодавства приміщення Синагоги (1629 рік, охоронний номер 1008) відноситься до переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, а власником пам'ятки є держава.

1981 року між обласним відділом у справах будівництва і архітектури виконкому Волинської обласної Ради депутатів трудящих (облвідділ) та спортивним товариством "Динамо" (орендар) був укладений охоронно-орендний договір для використання пам'ятки під спортзал.

З 1985 року рішенням місцевих органів влади ця будівля знаходилась на балансі Державного історико-культурного заповідника у Луцьку.

Крім того, приміщення синагоги знаходиться на балансі заповідника відповідно до розпорядження голови Волинської ОДА.