Фото: 112.ua

Щороку у вересні під час святкування іудейського Нового року (Рош-га-Шана) хасиди з усього Світу поспішають в Умань до могили свого духовного наставника цадика Нахмана.

Як повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій, цього року святкування відбудеться з 17 по 27 вересня. За попередніми оцінками, очікується прибуття близько 35-40 тисяч хасидів.

На думку фахівців з питань аналізу та моделювання надзвичайних ситуацій, серед найбільш вразливих щодо ймовірних надзвичайних подій об’єктів є будівля над похованням цадика Р. Нахмана, синагога, наметове містечко та Осташівський став. Саме тут під час проведення релігійних заходів очікується найбільша концентрація людей.

Відео дня

Рятувальники проводять комплекс заходів спрямованих на попередження та оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації. Зокрема, з урахуванням досвіду минулих років розробляється спеціальний план розташування техніки, схеми пересування мобільних груп та патрулів, перевіряються шляхи евакуації, системи внутрішнього та зовнішнього водопостачання, наявність та справність первинних засобів пожежогасіння. Проводиться перевірка важливих об‘єктів, навчання на них.

28 серпня чергові подібні навчання були проведені у синагозі з навчальним центром. До участі в навчаннях залучалися 2 одиниці спецтехніки та 11 чоловік особового складу.