Фото: Apple-iPhone.ru

Глава компанії Apple Тім Кук заявив, що корпорація передасть по мільйону доларів організаціям, які займаються боротьбою з расизмом, антисемітизмом і дискримінацією. А саме єврейській правозахисній організації «Антидифамаційна ліга» та Південному центру правового захисту бідності, повідомляє проект "Єврейські новини".

Американський менеджер також повідомив, що компанія буде подвоювати будь-які пожертвування своїх співробітників у правозахисні організації до кінця вересня. Таке рішення прийняло керівництво Apple після трагічних подій у Шарлотсвіллі й реакції президента США на подію. Дональд Трамп заявив, що у трагедії винні обидві сторони - як неонацисти, так і їх супротивники.

«Я не згоден з президентом та іншими людьми, які вважають, що білі супрематисти і нацисти, і ті, хто протистоять їм і захищають права людини, морально рівні. Зрівняння цих двох груп суперечить ідеалам американців», - написав Кук у листі, зверненому до всіх співробітників Apple.

Відео дня

Нагадаємо, 12 серпня в Університеті Вірджинії в Шарлотсвіллі пройшов мітинг неонацистів, у результаті якого постраждали десятки мирних жителів, а також загинула жінка. Неонацисти в Шарлотсвіллі виступали проти наміру прибрати пам'ятник генералу військ Конфедерації Роберту Лі. Лі командував силами південних штатів Америки, які в роки Громадянської війни виступали за збереження рабовласницького ладу.

Учасники мітингу вигукували расистські гасла й тримали в руках смолоскипи на зразок таких, як були у Ку-клукс-клану. На вулиці Шарлотсвілля почали масово виходити противники неонацистів і це призвело до численних зіткнень. Через дві години після початку мітингу в натовп, який виступав проти расистів, в'їхав автомобіль.

У результаті наїзду загинула 32-річна помічниця юриста Хізер Хейер і постраждали ще 19 осіб. Водія, який став винуватцем трагедії, заарештували. Всього в зіткненнях постраждали 26 осіб.