Фото: newsru.co.il

Суд у справах навколишнього середовища підтримав рішення міськради й заборонив сіднейським євреям будувати синагогу, побоюючись, що вона стане мішенню для терористів. Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на News.com.au.

Єврейська громада була приголомшена таким рішенням, так як тим самим влада заборонила їм вільно сповідувати свою віру. Представники громади вважають, що влада капітулювали перед обличчям ісламського терору.

"Суд ефективно придушив свободу віросповідання й винагородив тероризм", - заявив глава місцевої єврейської громади.

Відео дня

Синагогу планувалося побудувати в декількох сотнях метрів від одного з найвідоміших пляжів Австралії. На думку суду, поява синагоги спричинить небезпеку для відпочиваючих.

"Ми офіційно здалися ісламу. І якщо це наш шлях, то ми - купка боягузів. Ми дозволяємо нав'язувати нам чужу волю й вказувати австралійцям, яким богам їм слід молитися, а яким - ні", - вважає один з активістів громади.

"Це просто показує, як ми втрачаємо нашу свободу. Ті, хто хоче, щоб ми боялися, виграють. Це непродумане рішення, і воно стане небезпечним прецедентом", - вважає інший активіст.