Фото: vaadua.org

Одеський Міжнародний кінофестиваль (ОМКФ 2017) відбудеться з 14 по 22 липня. Традиційно єврейська тематика та фільми ізраїльських кінематографістів займають чільне місце в його програмі, повідомляє ВААД.

З року в рік різноманітна програма кінофоруму дає можливість професіоналам і любителям кіно з різних країн познайомитися з новими фільмами, які зайняли призові місця на найбільших кінофестивалях світу, стати учасниками гала-прем'єр, спеціальних показів, і, звичайно, стежити за двома конкурсними програмами – міжнародною та національною. Також брати участь у відборі переможця, адже саме глядацьке голосування визначить, хто отримає Гран-прі фестивалю – статуетку «Золотий Дюк».

У міжнародному конкурсі буде представлена ізраїльська картина «Ні тут, ні там» молодого режисера Майсалун Хамуд. Це історія трьох молодих жінок – палестинок з ізраїльським громадянством, які намагаються знайти баланс між традиціями і сучасністю, вірністю та свободою, релігією та гендерною рівністю. На 41-му міжнародному кінофестивалі в Торонто в 2016 році ця стрічка отримала приз журі NETPAC, як кращий азіатський фільм. Картина також відзначена премією за кращий фільм на фестивалі в Сан-Себастьяні, і двох премій на Міжнародному кінофестивалі в Хайфі.

Відео дня

У рубриці «Серіали» ізраїльський режисер Рон Нініо та сценарист Шломо Машиах представлять свою роботу «Ваша честь» – повчальна розповідь чесного й поважного судді.

У рубриці «Фестиваль Фестивалів» буде показана картина Кантеміра Балагова «Тіснота». Це кримінальна історія, пов'язана з викраденням молодої пари, яке відбулось у згуртованому єврейському містечку. Фільм «Тіснота» – повнометражний дебют режисера, брав участь у секції «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю й отримав приз ФІПРЕССІ.

Також цього року на Одеському міжнародному кінофестивалі вперше буде проводитися actor's Workshop – це воркшоп для акторів від провідних фахівців у галузі кіномистецтва.