Фото: mitsva.org.ua

Єврейська громада Білої Церкви Київської області «Міцва» проводить масштабний проект з інвентаризації та впорядкування єврейського сектора Старокиївського кладовища. У рамках акції волонтери зробили фотознімки кожної могили та пам'ятника, щоб потім систематизувати їх в інформаційну базу, повідомляє проект "Єврейські новини".

Проект має велике значення для євреїв, вихідців із Білої Церкви. База даних, отримана в результаті проекту, буде загальнодоступною. Тому будь-хто зможе дізнатися про місце поховання та долю своїх предків.

Також, волонтери проводять розчищення кладовища з допомогою газонокосарки. Інструмент придбав голова громади Олександр Найвельт для того, щоб роботи пройшли швидше та якісніше. Крім того, члени громади наростили шар грунту з газонної травою біля пам'ятника жертвам Голокосту.

Відео дня

«Сподіваємося, що це помітить й оцінить кожен, хто приходить на могили своїх близьких. Кладовище - це біль єврейської громади в прямому і переносному сенсі. Величезне спасибі всім, хто відгукнувся й прийняв участь у волонтерських роботах. Особлива подяка тим, хто підтримує проект "Єврейське кладовище" матеріально», - зазначили організатори акції.