Фото: vcstar.com

Сімнадцятирічний Дрю Прінсіпі з Південної Каліфорнії за допомогою онлайн-кампанії зібрав близько $15 тисяч для чоловіка, який вижив в Шоа Генрі Остера, щоб той зміг з'їздити до Ізраїлю й відсвяткувати свою бар-міцва. В Єврейській державі знаходиться останній живий родич 89-річного чоловіка, його двоюрідний брат, повідомляє проект "Єврейські новини".

Прінсіпі розповів, що вирішив допомогти Остеру після зустрічі з ним у рамках навчального заходу. У січні чоловік розповів американським студентам про свою долю під час Другої світової війни.

У 1941 році нацисти депортували Остера разом з сім'єю з дому в Кельні. Це сталося за кілька тижнів до 13-річчя хлопчика, тому він так і не відсвяткував бар-міцва. Аж до 17 років Остера переміщали з одного концтабору в інший.

Відео дня

Він також розповів студентам, що ніколи не був в Ізраїлі. Тоді підліток подарував Остеру свій браслет з єврейською молитвою «Шма», привезений з поїздки в Єврейську державу. Пізніше чоловік розповів, що був зворушений таким подарунком і знімав його тільки для відвідування душу.

Остер і його дружина відправилися в Ізраїль у понеділок, 19 червня. До подорожі приєдналися Прінсіпі і його сім'я.