Фото: 05366.com.ua

Вже в четвертий раз у Кременчуці сплюндрована могила і підпалено оель-будиночок на місці поховання дочок Раббі Нахмана – Сари і Хаі та їхніх чоловіків - дит Іцхака і дит Аарона. Про це повідомляє сайт міста Кременчука.

Брацлавські хасиди з США та Ізраїлю, які вирушили у подорож по Україні до гробниць праведників, щоб вшанувати їх пам'ять, прибули в понеділок вранці в Кременчук і жахнулися, побачивши погром.

За словами свідків, вранці на артскладах палав оель-будиночок, а пам'ятник був розбитий вщент. Паломники, які знаходилися в той момент на артскладах, та кременчужани, які з повагою ставляться до пам'яті єврейських праведників, зібрали залишки надмогильного каменя і спорудили саморобний пам'ятник.

Відео дня

Це вже четвертий випадок вандалізму в Кременчуці. Вперше це місце вандали осквернили 10 років тому. З тих пір нічого не було зроблено для запобігання осквернення могил, погромів та актів вандалізму. Територія єврейського кладовища залишається без охорони і спостереження, і доступ до поховань відкрито.

Всесвітня Рада брацлавських хасидів звернувся із закликом зупинити безчинство й осквернення єврейських святинь. Очікується реакція міського рабина і мера Кременчука.