Фото: gorskie.ru

У суботу, 10 червня, три синагоги Лос-Анджелеса були закриті у зв'язку з повідомленням про закладені у будівлях бомби. Про це повідомляє Newsru.co.il з посиланням на місцеве видання "The Jewish Journal".

Погрози отримали Університетська синагога в Брентвуді, а також дві інші, розташовані в районі Уїлшир. Поліція повідомляє, що синагоги були закриті близько 08.00 в суботу і відкриті о 12.45 цього ж дня – після перевірки, проведеної співробітниками.

Попередження були надіслані електронною поштою, а також шляхом злому офіційних сайтів. У жодному з будинків вибухових пристроїв виявлено не було.

Відео дня

Раніше цього року об'єкти єврейської інфраструктури США отримали понад 150 повідомлень з погрозами, які розсилав психічно неврівноважений житель Ашкелона, який має подвійне, ізраїльсько-американське громадянство. Томпсон, як вважає слідство, намагався замаскувати свої дії, звалити провину на жінку, яка його покинула і видавати себе жертвою обмови.

Томпсон був заарештований 3 березня. У випадку, якщо його провина буде доведена, підсудному загрожує до 5 років позбавлення волі та штраф у розмірі 250 тисяч доларів.

ФБР уточнює, що жертвами кібер-злочинця стали офіси ADL і єврейські громадські центри в Сан-Дієго та Нью-Йорку, єврейські школи в штатах Нью-Йорк та Мічиган, а також Музей єврейської історії в Нью-Йорку.