Фото: ruskombat.info

Уряд Ізраїлю схвалив проект канатної дороги до Стіни плачу, запропонований міністром туризму Яривом Левіним. Маршрут пройде через Олійну гору до Сміттєвих воріт, повідомляє проект "Єврейські новини".

Вартість будівництва 1400-метрової дороги складе близько 200 мільйонів шекелів ($56 млн). Основну частину суми виділить Міністерство туризму. Канатна дорога буде перевозити 40 вагонів місткістю до 10 осіб зі швидкістю 21 км на годину. Маршрут складуть чотири станції - Старий вокзал, вулиця Мефакед, гора Сіон і Західна стіна. Проїзд буде коштувати так же, як і в звичайному міському автобусі.

Канатна дорога вирішить проблему важкодоступності до Стіни плачу. Розширення існуючих маршрутів або прокладання додаткових наземних доріг до святині неможливе через топографії Старого міста. Канатна дорога стане доступним засобом пересування для людей з обмеженими можливостями. Крім того, вона буде працювати на екологічно чистій електроенергії.

Відео дня

Проект планують запустити до 2021 року, але його реалізація може ускладнитися через політичні чинники, так як канатна дорога буде перетинати «зелену лінію». Крім цього, деякі мешканці Єрусалиму не схвалюють проект з декількох десятків масивних опорних колон, які встановлять поблизу визначних пам'яток.