Фото: kyiv.ridna.ua

У Києві з 17 по 21 травня триває VII міжнародної фестиваль «Книжковий Арсенал», і частина тем на зустрічах буде присвячена єврейській темі. Про це повідомляє проект "Єврейські новини".

У програмі фестивалю є кілька заходів у рамках «Я – Інший у дзеркалі» і вже традиційної серії діалогів «Обмін речовин», в яких візьмуть участь єврейські лідери та інтелектуали України.

18 травня, 14.00 – 14.45

Відео дня

Відбувся круглий стіл «Євреї України. Від смерті до життя». Організатор – видавництво «Laurus». Учасники: Наталя Федущак, Ірина Славінська, Оксана Форостина, Леонід Фінберг та Віталій Нахманович.

19 травня, 15.00 – 15.45

«Самі собі (не) чужі. Українці і євреї» Діалог Йосипа Зісельса з Ізабеллою Хруслинською з приводу виходу в світ книги Йосипа Зісельса ««Ти відкриєш мої уста. Йосип Зісельс у розмовах з Ізой Хруслинською». Організатор: видавництво «Дух і Літера». Спецпроект Ірини Славінської «Я – Інший у дзеркалі».

21 травня, 18:00 – 18:45

«Обмін речовин». Йосип Зісельс та Вахтанг Кіпіані говорять про національні громади під час модернізації України». Спецпроект Ірини Славінської.

Повідомляється також, що відбудеться обговорення книги відомого історика, експерта з проблем антисемітизму і ксенофобії в Росії та Україні, керівника групи «Аналітика» Євроазійського єврейського конгресу і Групи моніторингу прав нацменшин Конгресу національних громад України В'ячеслава Лихачова «Від Майдану направо: Революція, війна й ультраправі в Україні (2013-2016)» відбудеться:

21 травня, 18:30 - 20:00.

Учасники: В'ячеслав Лихачов, Максим Буткевич, Сергій Гірік, Ганна Гриценко, Андреас Умланд. Організатор: видавництво «Критика».

***У центрі уваги фестивалю – культурна модернізація, самоосвіта й популяризація читання. «Книжковий Арсенал» розглядає книгу не лише як інтелектуальний продукт та атрибут сучасного стилю життя, але й як сферу для інновацій, активно взаємодіє з іншими креативними індустріями», – наголошують організатори фестивалю.

У 2016 році фестиваль відвідало понад 93 тис. осіб, що стало своєрідним рекордом за кількістю у заходах книжкової та літературної сфери в Україні. Цього року Книжковий Арсенал представив розширену міжнародну секцію ярмарки та сцену «Кафе Європа».

На фестивалі анонсували участь понад 50 відомих письменників, літературних діячів та художників із США, Канади, Великобританії, Японії, Швейцарії, Норвегії, Швеції, Німеччини, Франції, Польщі, Латвії, Чехії, Грузії, Бельгії, Румунії та інших країн. Цього року «Книжковий Арсенал» починає традицію запрошення в Україну великих світових літературних фестивалів. Першим гостем у рамках цієї програми стане Бірмінгемський літературний фестиваль (з ініціативи Британської Ради в Україні).