Фото: dyvys.info

У Львівському історичному музеї 15 травня відкрилася виставка «Раритети єврейської спадщини» в рамках фестивалю «LvivKlezFest-2017». Про це повідомляє "Дивись інфо".

Виставка присвячена пам’яті Максиміліана Гольдштейна - діяча культури Галичини I пол. XX ст. Як зазначають організатори, він стояв біля витоків створення перших колекцій юдаїки у Львові та проблеми збереження єврейської культури і її поширення.

2

«Нам дуже приємно, що саме відкриттям цієї виставки починається фестиваль єврейської музики. На виставці представлені понад 150 унікальних раритетів. Вони походять із колекцій нашого історичного музею, музею історії релігії, Національної галереї мистецтв ім. Возницького і Львівської національної наукової бібліотеки ім. Стефаника та приватних колекцій», - зазначила наукова співробітниця музею Тетяна Лозова.

Відео дня
3

Серед раритетів, які є на виставці,  дерев’яні скульптури 17-18 ст. «Леви-юдеї», які прикрашали Арон га Кодеш в синагозі «Золота Роза»; декоровані шлюбні контракти з Італії, датовані 18 ст., графіка Яна Піварського та інші.

Нагадаємо, сьогодні у Львові стартував IX фестиваль єврейської музики.