Фото: Підготовчі роботи / portal.lviv.ua

У Львові, на території Нового єврейського кладовища ведуться підготовчі роботи з будівництва готелю. Про це повідомляє "Львівський портал" з посиланням на слова директора «Єврейського відродження» і Центру дослідження юдаїки Мелаха Шейхета.

«Єврейська громада Львова і світу перебуває в напруженні від запланованого Львівською міською радою злодійства передачею цією ділянки в оренду з метою забудови. В містобудівному обгрунтуванні зазначено, що ця територія є територією поховань. Заперечення права єврейських поховань на захист надав Голова ICOMOS України М.Гайда. Як М.Гайда зазначив в Протоколі відділу охорони культурної спадщини ЛОДА, “визнати єврейське кладовище в існуючих межах”. Існуючі межі встановлені Радянською владою вкоротили межі Нового єврейського кладовища і знехтували відповідальністю за збереження поховань та історією єврейського народу, адже саме там поховані загиблі євреї від погрому 1918 р. за підтримку ЗУНР», - повідомив він.

Мелах Шейхет також додав: «На цій же ділянці поховані персоналії, такі як Голова Єврейського суду Галичини, Рабин Сасова, Рабин Олеська та багато інших. Таким чином ЛМР, міськвиконком та ICOMOS (міжнародний орган) в особі Голови відділення в Україні експлуатують від імені Українського народу злочини Радянської влади для заробітчан, нехтують совістю і мораллю заради власних інтересів. ЛОДА нічого не вдіяла, аби захистити єврейські поховання, це відбувається у Львові, в Україні», - додав він.

Відео дня