Фото: facebook.com/Three.Sisters.Dancedrama

У Києві відбулася прем'єра постановки «Голокост кабаре» про судовий процес над українцем Іваном Дем'янюком, який в роки Шоа був спільником нацистів. Трупа зіграла спектакль двічі, так як сцена «Воздвиженка Артс Хауз» могла вмістити тільки половину кількості проданих квитків. Про це повідомляє проект «Єврейські новини» з посиланням на сторінку театру «Мізантроп» у Facebook.

Нагадаємо, що прем'єрний показ вистави за однойменною п'єсою канадського драматурга повинен був відбутися 28 квітня в київському концерт-холі Bel étage. Клуб знаходиться навпроти Центральної синагоги і головний рабин Всеукраїнського конгресу юдейських релігійних громад Моше Рувен Асман сприйняв вивіску «Голокост кабаре» як провокацію. Тоді організатори вистави вибачилися за непорозуміння і спростували антисемітський підтекст реклами.

2

За два дні до заходу представники закладу Bel étage відмовили театру «Мізантроп» у проведенні вистави. Після інциденту трупі відмовив ряд майданчиків, аргументуючи це тим, що «проведення вистави у Києві заборонено й у Служби безпеки України є своя позиція з цього приводу».

Відео дня

Завдяки виставковому центру «Воздвиженка Артс Хауз» прем'єра відбулася в рамках запланованої дати. На заході був присутній автор п'єси «Голокост кабаре» Джонатан Гарфінкель.

Постановка описує події судового процесу над українцем Іваном Дем'янюком, який у роки Другої світової війни працював охоронцем у нацистських концтаборах і здійснив ряд жорстоких військових злочинів.