Фото: asn.in.ua

В Ізраїлі помер 64-річний рабин Мордехай Дейч, який був побитий минулого роцу в Житомирі, повідомляє видання IzRus.

На столичному кладовищі на Оливній горі відбулася церемонія похорон рабина Мордехая Дейча. Він помер у суботу, 15 квітня в лікарні "Шиба" у Тель ха-Шомере. Равін був госпіталізований там з моменту прибуття в Ізраїль після нападу. В останні тижні його стан значно погіршився. У рабина залишилася дружина й 11 дітей.

Як повідомляв портал IzRus, рабина — громадянина Ізраїлю та Франції, знайшли без свідомості в п'ятницю, 7 жовтня 2016 року, біля залізничного вокзалу в Житомирі. Дейч перебував в Україні з місією — він планував будівництво об'єкта на могилі рабі Шнеура-Залмана Бар-Баруха з Ляд, засновника руху ХАБАД в місті Гадяч.

Відео дня

Виявлений рабин був негайно госпіталізований у реанімаційне відділення обласної лікарні, де у нього діагностували важкі черепно-мозкові травми, ножові поранення. Потім Дейча евакуювали спецрейсом в Ізраїль, в лікарню "Шиба", де провели ряд операцій.

16 жовтня були затримані четверо підозрюваних у розбійному нападі - двоє чоловіків 21 і 40 років та дві неповнолітні дівчини - 13 і 16 років. Вони зустріли потерпілого ізраїльтянина на вокзалі, куди він прибув з іншого міста і, ймовірно, українці затіяли сварку з літнім рабином, яка закінчилася жорстоким побиттям. У Дейча відібрали дорогий мобільний телефон та значну суму грошей.

Портал IzRus відправив запит до УМВС Житомирської області, попросивши надати інформацію про те, на якому етапі перебуває розслідування у справі про напад на рабина Дейча, подано обвинувачення у відношенні підозрюваних у нападі.