Фото: djc.com.ua

Вихованці дошкільного відділення єврейської школи Дніпра напередодні свята Песах, відвідали знамениту дніпровську мацепекарню, де були присутні при виготовленні цієї маци-шмури – маци ручної роботи, повідомляється на сайті Дніпровської єврейської громади.

Дітям розповіли про всі тонкощі і нюанси виготовлення маци за технологією, що не змінюється протягом тисячоліть – адже всі процеси в пекарні проводяться вручну, з суворим дотриманням всіх приписів єврейського закону.

Фото: djc.com.ua

Мацу виготовляли для себе євреї напередодні великого Виходу. І в наш час таку ж мацу, як спогад про Вихід, один з ключових моментів в історії людства, їдять євреї в ніч седера, виконуючи заповідь і передаючи пам'ять про кінець майбутнім поколінням.

Відео дня
Фото: djc.com.ua

«Відвідування Дніпровської мацепекарни "Тиферет а-мацот" напередодні Песаха здійснили всі групи єврейського дитячого освітнього центру, адже можливість побачити цей дивовижний процес – важлива частина підготовки до свята. Кожна дитина з особливим хвилюванням готується до свята, адже ми традиційно організовуємо Седери для сімей, чиї діти відвідують "Бейт Циндлихт". Діти чекають того моменту, коли вони з мамою і татом сядуть за стіл, зазвучить "Агада", настане час "чотирьох питань" і афикомана, і знову відбудуться всі чудеса Виходу», – розповіла завідувачка «Бейт Ціндліхт» Наталія Козаринська.