Фото: memory.kby.kiev.ua

На сайті Громадського комітету для вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру відкрито віртуальну виставку «Бабин Яр: пам'ять на тлі історії», повідомляє Асоціація єврейських організацій і громад України.

Віртуальна виставка створена за матеріалами мультимедійної виставки, яка проходила в Музеї історії Києва з 15 вересня до 27 листопада 2016 року, присвячена 75-й річниці трагедії Бабиного Яру.

Виставка має українську та англійську версії, є повністю інтерактивною та супроводжується видеоекскурсією українською мовою.

Відео дня

Проект реалізовано Музеєм історії міста Києва та Громадським комітетом «Бабин Яр» за підтримки Українського інституту національної пам'яті та канадської благодійної ініціативи «Українсько-єврейська зустріч».

Для створення виставки використані також матеріали з колекцій Всеукраїнського єврейського ради та Музею «Героїзм і Голокост», Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г. Пшеничного, Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», Національного музею історії України, Українського центру вивчення історії Голокосту, Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства НаУКМА, Галузевого державного архіву Служби безпеки України, Фонду імені Олега Ольжича, приватних зібрань.

Віртуальна виставка доступна по посиланню.